SSL HTTPS TANÚSÍTVÁNY

SSL tanúsítvány

Ma már egyre több weboldal alkalmazza a régi http:// cím helyett a https:// címet, mert fokozza a biztonságot a titkosított kapcsolaton keresztül, és a Google kereső is előnyben részesíti. Olyan weboldalaknál, amelyek használnak hírlevél feliratkozást, vagy rendelési lehetőséget, ott feltétlenül be kell állítani az SSL (Secure Sockets Layer) szolgáltatást, amely a webböngésző és a webszerver között átvitt adatok titkosítására szolgál.

https

A Chrome böngésző jelzi a felhasználónak, hogy milyen biztonsági szinten van a weboldal. A titkosított https webcímet zöld biztonságos felirattal jelzi. Azért is fontos áttérni a https beállításra, mert webes keresők mint a Google is előnyben részesítik a biztonságos weboldalakat, és előrébb helyezi őket a találati listán. És bizalmat épít a látogatókban.

Alkalmazhatjuk az ingyenes Let’s encrypt szolgáltatást, de ha nagyobb biztonságra törekszünk, akkor elő kell fizetni saját ssl szolgáltatásra. Ebben a tárhely szolgáltató könnyen tud segíteni.

 

A https tanúsítvány beállítása

Az ssl tanúsitványt a webtárhelyen tudjuk beállítani. A leggyorsabban alkalmazható módszer, a tárhelyszolgáltatók által is használt ingyenes Let’s encrypt szolálgáltatás.

A legtöbb esetben néhány kattintással beállítható a weboldalhoz ez a rendszer, azaz gyorsan elérhető. Hátránya, hogy három havonta lejár, és meg kell újítani. De a legújabb fejlesztések eredményeként ez már automatikus lett, és maximum egy levelet kapsz a megújításról.

ssl tanúsítvány

Hogyan tudod beállítani az SSL-t?

A webtárhely szolgáltatód adminisztrációs felületén van erre lehetőség. Van egy SSL beállítás vagy ssl telepítő menüpont, ahol az ingyenes Let’s encrypt ssl beállítását is el tudod végezni, és a megvásárolt SSL tanúsítványok beállítását is, mint például a RapidSSL, GeoTrust SSL. vagy a Symantec SSL tanúsítvány.

ssl beállítás a cpanelen

ssl beállítás

Az ingyenes Let’s encrypt ssl beállításánál ki kell választani a domain nevet, és menteni a beállítást. A beállítások rövid idő alatt végrehajtódnak, és már csak a weboldalon kell megcsinálni a https url miatti elérési utak (képek, fájlok, oldalak) átírását, ellenőrzését.

WordPpress cms rendszer esetén, a beállításoknál a weboldal url-t át kell írni az új, https://domain.hu címre.

A megvásárolt ssl tanúsítványt ssl tleepítő segítségével tudjuk beállítani, ahol az ssl kibocsátó által megadott kódot kell megadni.

 

 

Ajánlatkérés weboldal készítésre

 

Ajánlott webtárhely szólgáltatók