Mobilra optimalizált weboldal

A responsive, azaz mobilbarát weboldal készítés (Responsive Web Design) lényege, hogy olyan weboldalt készítünk, ami szinte teljesen böngésző és platform független megjelenésű, és mobil készülékekkel is élvezhető böngészést nyújt.    
Azaz mindegy, hogy 24″-os monitorral, notebook-al, okos telefonnal, vagy 10″-os Tablettel nézzük a weblapot. Minden megjelenítésben jól fog működni a weblapunk, és élvezhető minőségben jelenhet meg a honlapunk egy mobiltelefonon is. Az internetezés és a mobil készülékek (okostelefon, tablet PC) elterjedésének köszönhetően a weboldalak látogatóinak egyre nagyobb százaléka használ valamilyen mobil készüléket az internetezés során. Tehát egyre nagyobb réteg nézi a weboldalunkat ilyen platformon keresztül. Ezért hogy ki tudjuk szolgálni ezen érdeklődök igényeit, érdemes a weblapunkat is Responsive módon elkészíteni (vagy készíteni egy mobil verziót is).
A weboldal mobiltelefonon vagy tableten is jól olvashatóan és áttekinthetően jelenik meg. A felső menü átalakul lenyíló menüvé, és a képanimáció is átméreteződik a felbontáshoz megfelelően.
A mobilra optimalizált weboldal, azaz a responsive web design lényege, hogy olyan weblapot kell készíteni, amely rugalmasan igazodik a megjelenítő eszköz kijelzőjének méreteihez. A honlap megjelenése a kijelző mérete szerint változik. A céglogó, a cím, a képek és betűk mérete, és a megjelenített tartalom mind a kijelző méretéhez igazodik. Így megtehetjük, hogy ami rendes monitoron nézve egy látványos képi megjelenítés (menüpont, referencia lista képekkel, árlista, vagy díszes lábléc) mobil megjelenítésben akár másképpen, leegyszerűsítve jelenjen meg.
Jelenleg több ilyen weboldalt készítek, és kíváncsian várom én is a végeredményt és a vissza jelzéseket. Az elegáns AmberBeauty kozmetikai szalon weblapja is mobilbarát, azaz reszponzív megjelenésű.