Gyakran felmerül a kérdés, hogy új tartalom felvitelekor a WordPress oldal vagy bejegyzés létrehozását válasszuk. Ez a weboldaltól és a publikálandó tartalomtól is függ. Először is az a kérdés, hogy van-e különbség a weboldal oldala és a bejegyzés között? Azt kell hogy mondjam, hogy igen van, és elég jelentős különbség van a kettő között.

 

A WordPress oldal vagy bejegyzés különbsége

Alapvető különbség a funkciókban keresendő, és a weboldal felépítését követi. A Google szemében mindkét oldal típus hasonló, szerkezetében is lehet hasonló, de az oldalnak és a bejegyzésnek gyakran más a funkciója, és más a tartalma. Ezért van az, hogy ha valaki felvisz egy rólunk leírást bejegyzésként még jó lehet, de a tartalom szerkesztés szempontjai alapján az oldalak közé sorolnám.

weblapdesign menü

A weblapdesign menüje

 

A weblapdesign weboldal menüje látható a fenti képen. A menüpontok segítségével lehet elérni a weboldal alapvető és legfontsabb tartalmát, a weboldal oldalait. A bejegyzések a Blog menüponban találhatók meg.

Tehát alapvető különbség az oldal és a bejegyzések között, hogy az oldalak a weboldal legfontosabb tartalmi oldalaiból állnak, és az oldalak segítségével navigáljuk a látógatót végig a honlap teljes tartalmán. A Google is tudja, hogy melyek a weboldal fontosabb oldalai, milyen tartalmak érhetőek el a felső menüből és a nyitó oldalról.

Az oldalak tartalmának vannak úgynevezett íratlan szabályai, azaz hogy milyen alapvető oldalaknak kell meglenniük egy jól elkészített weboldalon? Ezek a nyitó oldal, ahová érkezik a legtöbb látogató, a rólunk vagy bemutatkozás oldal, és a kapcsolat oldal (az adatvédelmi nyilatkozat is kötelező már), és a szolgáltatás vagy tevékenység bemutatásának is kell hogy legyen egy oldala.

A Bejegyzések

A bejegyzések, azaz blog cikkek alapvetően abban különböznek a weboldalon, hogy nem az alapvető információkat írják le, hanem hasznos témáról írva blog formájában hasznos tartalmat szolgáltatnak az olvasók számára. A blogcikk lehet akár blogger vagy blog.hu rendszerben készített bejegyzés is. A bejegyzések egyik nagy előnye, hogy kategóriákba lehet őket rendezni, és sok cikk esetén ezáltal könnyen rendszerezhető a weboldal, vagy a honlap tartalma. A kategóriákról és a címkék használatáról írt cikkemhez kattinst ide.

További lehetőség a bejegyzések esetén a címkék használata, amivel szintén össze tudjuk kötni a honlap tartalmát a megadott kulcsszavak vagy címkék alapján. Pl.: weblap, wordpress, Budapest.

A bejegyzéseket megjeleníthetjük a nyitó oldalon is az egyik alap WordPress beállítással, vagy a WP sablon megfelelő beállításával. A hírportáloknál a bejegyzések, a cikkek kapják a fő hangsúlyt, de a fő menüpontok minden weboldalon megtalálahtóak a megszokott helyeken, a fejlécben, és sok helyen a láblécben is.

További WordPress cikkek

Swift Performance Plugin Black Friday ajánlata

A WordPress weboldal készítők és a WP fejlesztők gyakran keresnek Cache plugint a weboldal gyorsításához, mert a bonyolultabb sablonok használata lassítja a rendszert. Ezeknek a pluginoknak a beállítása nagy odafigyelést igényel, nem kezdőknek való. Ekkor...

A legjobb WordPress pluginok

Összegyűjtöttem a legjobb WordPress pluginokat, amelyek hasznos kiegészítői lehetnek a WordPress cms rendszernek. A WordPress nagyon jó cms, rendkívül népszerű, és folyamatosan növekszik a WP weboldalt használók száma. A wordpress pluginok megfelelő használatával...

WordPress honlap és Google Analytics

A weboldalunk látogatottságát tudjuk mérni az ingyenesen használható Google Analytics rendszerrel, amely nagyon fontos adatokat szolgáltat a látogatókról, és befolyással van a weboldal fejlesztésének a feladataira. Fontos, hogy mérjük weboldalunk látogatottságát és...

Miért jó a WordPress?

Régóta készítek weboldalakat, már 2003 óta, ezért sok weboldalt terveztem és készítettem el eddig ügyfeleim részére. Sok weboldal a mai napig működik, és hozzá járul a cég mükődéséhez és a bevételhez. Régen mindig egyedi cms-t programoztunk le kollégámmal, aminek...

Divi Black Friday – Divi kedvezményes áron

Figyeld a legközelebbi Divi Black Friday akciót! Az akció ideje alatt rendkívül kedvező áron beszerzheted az egyik legjobb WordPress sablont a Divi sablont az Elegant Themestől. Nézd meg az abszlolút akciós ajánlatot!   A népszerű WordPress sablon, a Divi az...

Az egyik legjobb wordpress sablon a Divi

Az Elegant Themes által fejlesztett nagyszerű Divi sablon az egyik legjobb és legnépszerűbb a prémium WordPress sablonok között.