Weblapunk látogatottságának növelése linkgyűjtemények segítségével

Látogatottság növelés

Több cikken keresztül szeretném röviden bemutatni, hogy hogyan szerezhetsz több látogatót a honlapodra, hogyan növelheted a weblapod látogatottságát.

A honlapkészítés vagy blog készítés után el is kell érnünk, hogy a weblapunkat megtalálják a weboldal témája iránt érdeklődő látogatók, és webes szörfözők.

A weblap készítés folyamán a keresőoptimalizált weboldal készítés elvei szerint lehetőleg megadtunk minden olyan fontos adatot a honlapon, amire a Google keresőnek szüksége van (a weboldal és az oldalak címe, meta leírás – description, a képek alt és title értékei).

A következő lépés, hogy megkeressük a Google segítségével azokat a weboldalakat és linkgyűjteményeket, amelyek a weblapunk témájával azonosak, vagy kapcsolódnak hozzá. Majd regisztráljuk a honlapunkat ezekbe a linkgyűjteményekbe.

Sok linkgyűjtemény van. A jól összeállított és nagy pagerank értékkel bíró gyűjteményekbe érdemes első sorban regisztrálni a weblapunkat.
De a kevésbé jó linkfarmok is segítenek a forgalom növelésére.

Hivatkozások

A honlapunkról is hivatkozzunk mások olyan weblapjára, amelyek kapcsolódnak a témánkhoz, vagy hasznos lehet az olvasó számára. Fontos, hogy ne veszítsük el a megszerzett látogatónkat, a linkeket úgy adjuk meg, hogy azok új ablakban nyíljanak meg.

Hivatkozhatunk weblapunk oldalain a többi aloldalunkra is, amellyel belső hivatkozásokat hozunk létre.

Linkelj okosan

Nagyon jó dolog, hogy a weblapunkról is linkelünk más oldalakra. Az olvasók szeretik a hasznos olvasmányokat, leírásokat. Tehát ha olyan weboldalt találsz, ami érdekes lehet az olvasóid számára, rakd ki, és oszd meg a cikkedben.

Használj beszédes és figyelemfelkeltő címet és szöveget a hivatkozásoknál.

Facebook és Google+

A weblapod vagy blogod látogatottságát növelheted, ha megosztod a Facebook oldaladon, vagy a Google+ oldaladon. Ez is sokat javíthat a honlap megjelenésében.
Készíts Facebook és Google+ megosztás gombot a weblapodra, hogy mások is könnyedén megoszthassák a tartalmadat.
Több lehetőség van erre. Hamarosan megírom ezeket.

Fórumok

A honlapunkat megoszthatjuk olyan fórumoknak is, amelynek olvasói érdeklődhetnek weblapunk tartalma iránt. Persze ez kényes kérdés, mert sokan leszólják a hozzászólókat az ilyen fórumokban.