Sokak életét megváltoztatta a Facebook, jelentősen megnőtt a regisztrált tagok száma. Ezzel egy új marketing elem lépett a cégek és vállalkozók, webmesterek eszköztárába, amellyel kiegészíthetik ONLINE megjelenésüket. Egy újabb hely, ahol elérhetik a célközönségüket.

A Facebook jó lehetőséget kínál, hogy aktív kapcsolatba lépjenek azokkal a potenciális látogatókkal, akik érdeklődnek a cég termékei vagy szolgáltatásai iránt.

E rövid leírással bemutatom, hogyan tudsz létrehozni saját üzletednek vagy vállakozásodnak saját céges facebook oldalt.

 

Facebook oldal létrehozásának lépései

 

 1. A létrehozáshoz regisztrált Facebook tagnak kell lenni. Ha regisztráltál már, akkor lépj be, és a személyes profilodban a bal oldali menüből kiválaszd ki az Oldalak pontot, majd a megjelenő Pages oldalon kattints az Oldal létrehozása gombra.Gyorsabb ha ide kattintasz 🙂
 2. Válaszd ki a megfelelő kategóriát ( Helyi Üzlet vagy hely, Vállalat vagy intézmény, vagy akár egy termék is lehet).
  Kategóriák a facebook oldalhoz
 3. Ha kér a Facebook ellenőrző kódot, akkor írd be, és tovább lépve létre is jött az oldalad.
 4. Add meg az oldalad alap adatait: név, rövid leírás, bővebb leírás, e-mail cím, és ha van működő weblapod, akkor add meg a címét,Mutasd meg térképen az üzleted helyét,

  Tölts fel egy szép, és a cégedre jellemző borítóképet,

  És töltsd fel a profilképedet, amely a postoknál is megjelenik. Ez a céged logója is lehet. Vagy egy abból készített egyedi grafika.

 5. Hívd meg Facebook ismerőseidet, hogy lájkolják az oldaladat.
 6. Frissítsd az állapotodat, és a hír megjelenik az ismerőseidnél.

És íme elkészült a saját céges oldalad 🙂

A megfelelő működéshez szükség van további beállításokra, és az információk pontos megadására. De az oldalad alapbeállításokkal is mér képes a kommunikációra.

Statisztika

Harminc LIKE elérése után elérhető lesz a Facebook látogatói statisztikai, ahol láthatod, hányan nézték meg az oldalad a héten, mennyi megosztás történt, és növekedés vagy vissza esés volt -e az aktuális időszakban.

Ha a cikk tetszett vagy hasznos volt, oszd meg a barátaiddal vagy másokkal is! Köszönöm 🙂

Segítség

Ha szükséged van segítségre, akkor itt kérhetsz tőlem árajánlatot a céges Facebook oldalad elkészítésére: weblapdesign.hu