Hogyan kerülhet fel a Google térképre ingyen a Google Cégem regisztráció segítségével?

A Google lehetőséget kínál arra, hogy regisztrálja a vállalkozását, cégét, üzletét vagy éttermét a Google cégem szolgáltatásba, amely segítségével megjelenik a Google térképen a kereséseknél a helyi vállalkozások között. Óriási előnye, hogy a Google kereső találatoknál is megjelenik a vállalkozás a térképen és lista nézetben egyaránt, amivel sok ezer új potenciális érdeklődőt érhet el teljesen ingyen. Ahhoz hogy megtalálják a cégek között, szükség van a vállalkozás pontos címének, elérhetőségeinek (a vállalkozás neve, címe, telefonszáma, weboldal címe, e-mail címe, céglogó, saját képek feltöltése), a tevékenységének, és szolgáltatásainak a megadására is, ezért adjon meg releváns és pontos adatokat.

A Google cégem előnye

A Google cégem (Google Cégprofil) előnyei a keresőoptimalizálás szempontjából is jelentkezik, mert javul a weboldal teljesítménye a Google keresőben. A helyi lokális találatok megjelennek a Google térképen az adott területen lévő felhasználóknak ezáltal könnyen rátalálhatnak a vállalkozásra és a vállalkozás weboldalára. Ezt a Seo módszert lokális seo-nak hívják.

Előnyök:

  • Google Cégem Cégprofil bizalmat épít a látogatókban,
  • megjelenik a vállalkozás vagy cég a Google térképen (Google Maps),
  • könnyen megtalálják a vállalkozás közelében lévő emberek,
  • szolgáltatás keresve megtalálhatják az emberek a térképes nézetben ezzel növelve a kapcsolatfelvételek számát,
  • a térképen megjelennek a cég legfontosabb adatai és elérhetőségei, ezáltal könnyen felvehetik a kapcsolatot, növekszik a konverzió,
  • a szolgáltatások és kategóriák megfelelő megadásával a legfontosabb keresőszavakra (kulcsszavakra) is megjelenik a vállalkozás céges profilja,
  • pozitív értékelések esetén nagyban hozzájárul a vállalkozás pozitív megítéléséhez amely növeli a megbízhatóságot és a bizalmat,
  • a Google cégem profil segíti a SEO keresőoptimalizálás eresményét,
  • növekszik a konverzió és a kapcsolatfelvétel.

 

Regisztrálja a vállalkozását a Google térképre

A regisztrációhoz be kell lépni a Google fiókba, és azután a rendszer végig vezet a regisztráció folyamatán. Ha még nincs Google regisztrációja, akkor annak a létrehozásával kell kezdeni a folyamatot a Google bejelenkezés vagy regisztrációs oldalán.

Miután belépett a Google fiókba, adja meg a vállalkozás nevét és címét, telefonszámát, a weboldal címét. Töltse fel egy profilképet vagy céglogót vagy logót és egy fejlécképet a Facebookhoz hasonlóan, amelyek megjelennek az adatlapon. További képeket is feltölthet, ahol bemutatja a vállalkozását, az üzletét, vagy a szolgáltatásait. A vállalkozás adatlapján megadhat egy rövid leírást, ahol az érdeklődők láthatják hogy mivel foglalkozik a vállalkozás. Nyitva tartást is beállíthat ha szükség van rá. Üzleteknél vagy ahol személyes kiszolgálás történik, mindenképpen érdemes megadni ezeket az adatokat.

Végül adja meg a nevét és a pontos címet ahová a Google elküldi az ellenőrző kódot tartalmazó levelet amellyel véglegesítheti a regisztrációt. Fontos, hogy olyan címet adjon meg, ahol megkapja a levelet, mert a kód nélkül nem tudja véglegesíteni a Google Cégem regisztrációt. Újabban 2022-ben és 2023-ban már SMS üzenetben vagy levélben is lehet kérni a kódot a Google cégem profil létrehozásakor.

Így néz ki a Google Cégem igazoló levél amely a Google-től érkezik

Google cégem igazoló kód

 

A fizikai levél körülbelül két-három héten belül érkezik meg, de az újabban használt SMS vagy G-mail levél szinte azonnal megérkezik. Ha nem kapja meg a kódot, akkor lépjen be a Google cégem fiókba, és kérjen új levelet. Tapasztalatom szerint nem szokott probléma lenni. Eddig minden bejelentett regisztráció sikeres volt, és általában két hét alatt megérkezett a levél újabban pedig azonnal megérkezik az online üzenet.

Remélem neked is sikerül a Google Cégem regisztráció, és felkerül vállalkozása a Google Térképre!

Ha tetszett és segített a cikk, kérem ossza meg másokkal is! Köszönöm!