Hogyan kerülhetsz fel a Google térképre ingyen a Google Cégem regisztráció segítségével?

A Google lehetőséget kínál arra, hogy regisztráld vállalkozásodat, üzletedet vagy éttermedet a Google térképen és a kereséseknél is megjelenő Google cégem szolgáltatásba, ahol a helyi vállalkozások találhatóak. Óriási előnye, hogy a Google kereső találatoknál is megjelenhet a vállalkozásod megjelenítve a térképen és lista nézetben is, amivel sok ezer új potenciális érdeklődőt érhetsz el teljesen ingyen. Ahhoz hogy megtaláljanak a cégek között, szükség van a vállalkozás pontos címének, tevékenységének, és szolgáltatásainak a megadására is, ezért adj meg releváns és pontos adatokat.

Regisztráld a vállalkozásodat a Google térképre

A regisztrációhoz be kell lépned a Google fiókodba, és azután a rendszer végig vezet a regisztráció folyamatán. Ha még nincs Google regisztrációd, akkor annak a létrehozásával kell kezdeni a folyamatot a Google bejelenkezés vagy regisztrációs oldalán.

Miután beléptél, add meg a vállalkozás nevét és címét, telefonszámát, a weboldal címét. Tölts fel egy profilképet vagy logót és egy fejléc képet a Facebookhoz hasonlóan, amelyek megjelennek az adatlapon. További képeket is feltölthetsz, ahol bemutatod a vállalkozásodat, az üzletet, vagy a szolgáltatásaidat. A vállalkozás adatlapján megadhatsz egy rövid leírást, ahol az érdeklődők láthatják hogy mivel foglalkozol. Nyitva tartást is beállíthatsz ha szükség van rá.

Végül add meg a nevet és a címet ahová a Google elküldi az ellenőrző kódot tartalmazó levelet amellyel véglegesítheted a regisztrációt. Fontos, hogy olyan címet adj meg, ahol megkapod a levelet, mert a kód nélkül nem tudod véglegesíteni. Így néz ki egy ilyen levél a Google-től :).

Google cégem igazoló kód

 

Körülbelül két-három héten belül érkezik meg a levél. Ha nem kapod meg négy hétig, akkor lépj be a Google cégem fiókodba, és kérj új levelet. Tapasztalatom szerint nem szokott probléma lenni. Eddig minden bejelentett regisztráció sikeres volt, és általában két hét alatt megérkezett a levél.

Remélem neked is sikerül a regisztráció, és felkerülsz a térképre! 🙂

Ha tetszett és segített a cikk kérlek oszd meg másokkal is!