Mit is jelent az automata webáruház készítés?

Olyan webáruház típust jelent, amely automatikusan működik és kevés manuális beavatkozást igényel. A rendszer lényege az automatizálás, amely leveszi a webshop tulajdonosáról a webáruházzal kapcsolatos napi munkavégzés terheit, és nem kell napi szinten foglalkozni a működtetésével. Ennek a feltétele egy megtervezett és jól felépített rendszer, amely a háttérben működik. Esetünkben a WordPress webáruházról van szó, a regeno.hu webáruházról.

 

WordPress webáruház

wordpress woocommerce webáruházA világon nagyon sokan szeretik és használják a WordPress cms rendszert a weboldaluk elkészítéséhez és fejlesztéséhez. Azért is sikeres, mert számos hasznos kiegészítő plugint és sablont készítenek hozzá a fejlesztők ingyenes és fizetős verzióban egyaránt. Ilyen a WooCommerce webshop plugin is.

Az automata webáruház WordPress Woocommerce rendszerrel készült, mert jól optimalizálható, megoldható vele a biztonságos bankkártyás fizetés az OTP Simplepay rendszerével össze kötve a Számlázz.hu automatikus számlázással, és a megrendelések teljesítését a Webshippy raktározási rendszer végzi GLS futárszolgálat kiszításával.

A wordpress webáruház másik előnye a jó keresőoptimalizálhatóság és a jó megjelenés, és a könnyű kezelhetőség. A WordPress ár / érték arányban kitűnő választás kisebb webáruházak részére.

 

OTP Simplepay bankkártyás fizetés

A webáruházhoz olyan megbízható bankkártyás fizetési módot kerestünk, amelyben megbíznak az emberek a vásárlók. Ezért az OTP Simplepay rendszert választottuk, amely sok nagyobb webáruház  bankkártyás fizetését is biztosítja. A fizetési módok között csak a bankkártyás fizetés szerepel, amely gyors vásárlási és fizetési lehetőséget biztosít. Az automatizálásnak is fontos feltétele, mert a sikeres tranzakció után elkészül a számla, és a raktárban már készíthetik is a csomagot a kiszállításhoz.

OPT Simplepay elszámolás

 

Számlázz.hu számlák

Az automata webshophoz szükség volt azonnali számla készítésre is, amely a WordPress rendszerrel integrálható. A számlázz.hu integrációt a Viszt Péter által készített Integration for Szamlazz.hu & WooCommerce plugin biztosítja, amely ingyenes verzióban is működik, de a pro verzió megvásárlásával több fontos funkciót érünk el, és támogatjuk a fejlesztést. Mi a pro verziót választottuk.

szamlazz.hu számlák

 

Webshippy rendelések

A webáruházban megrendelhető termékek raktározását és a megrendelések feldolgozását a Webshippy végzi. A kifizetett megrendelés adatait a rendszer továbbítja a webshippynek egy plugin segítségével, és a dolgozok összekészítik és feladják a rendelést a vásárló nevére és címére. A kiszállítást a GLS futárszolgálat végzi.

A termékeket a Webshippy rendszerében is rögzíteni kell pontos cikkszámmal és vonalkóddal, amely segíti a megrendelések pontos teljesítését. Az adminisztrációs felületen látszik a maradék készlet, meg lehet adni minimum készletet, és látjuk ha újabb árut kell beszállítani a raktárba.

 

webshipppy rendelések

 

A rendszer jól használható azoknak akiknek nincs saját üzlethelyiségük, vagy nem akarnak a csomagolással és az adminisztrációval sok időt eltölteni.