A legtöbb weboldal tulajdonos már blogot is ír, céges blog segítségével építi a weboldal tartalmát, érdeklődőket hozva a blogon keresztűl a weboldalra. A honlap készítés része a blog is, és elkészítésekor fontos jól megválasztani a kategóriákat, amelyekben rendszerezzük a weboldal cikkek tartalmát.

A jól megválasztott kategóriákkal segítjük az olvasókat, a látogatókat, és a weboldal tartalmát is könnyen áttekinthetővé tehetjük, ezzel segítve az olvasóinkat.

A kategória elnevezéseid a weboldalad vagy a blogod kereső szavai is egyben, olyan kulcsszavak, amelyekre keresnek az emberek.

Kategóriák a weboldalon

Hogyan válassz jól kategóriákat

Készíts vázlatot a tartalomról, a weboldal szövegéről. A vázlatba gyűjtsd össze a tartalmadat kifejező szavakat, és keress rá a Google-ben. A keresőben való ellenőrzés azért jó, mert a kagetória elnevezéseid egyben a fontos kereső szavaid is lesznek, amelyekre keresnek az emberek az internetes keresőkben.

A Google első oldalán, vagy az első oldalain megtalálható kifejezések jó alapot adhatnak a megfelelő kategória kiválasztásához. Biztos találsz olyan weboldalt, akár a konkurencia weboldalait is, amelyek tartalmazzák a kategóriákat. Érdemes ezeket leírni, és ha több helyen is előfordul, akkor biztos jó okkal használják többen is, így Te is használhatod ha jó a témához.

Az a lényeg, hogy úgy kategorizáld a tartalmadat, hogy a látogatók azt találják meg a weboldalon, amire kerestek, és akkor a Google is látni fogja, hogy akik a keresőben kerestek egy adott szóra, és a Te honlapodat találták meg és elolvasták, akkor ajánlásra érdemes a weboldal. És felhozza a találatok között.

 

Címék kiválasztása

Címkék a webodalon

A címkéknél hasonlóan kell eljárni, mint a kategóriák kiválasztásánál. Annyiban más, hogy itt több lehetőségünk van, mert több szót meg tudunk adni címkeként mint a kategóriánál.

Egy cikkhez ami tartozik egy adott kategóriába (pl. weboldal készítés) több címke is tartozhat, amellyel kapcsolódnak egymáshoz a tartalmak, a cikkek. Például: weboldal, blog, mobilbarát, Budapest, keresőoptimalizálás.

Használj több, a tartalomra jellemző címkét az oldalon, ezzel is segítve a látogatókat.

[activecampaign]Divi WordPress Theme