A weboldal megújítás a gyorsan fejlődő online világban vissza térő probléma, a tevékenységi kör és az iparági ágazatoktól függően változhat. Weboldala már a legtöbb vállalkozásnak van, és a vállalkozás alapvető online marketing eszköze.

Az információ keresés az Interneten zajlik, ezért az online eszközök nagyon gyorsan fejlődnek, változnak. Ezért aki lépést akar tartani a fejlődéssel, netán az élen állva vezető szerepet tölt be, alkalmaznia kell az új eszközöket, és fejlesztenie kell az ONLINE jelenlétét biztosító elemeket, fejleszteni kell a weblapot. A weboldal megújítás a weboldal készítés része, a weboldal tervezés az aktuális értékek figyelembe vételével kell hogy megvalósuljon.

Mikor esedékes a weboldal megújítás, felújítás?

A weboldal felújítás akkor esedékes, amikor már elavúltnak tűnik a honlap megjelenése az aktuális trendben, túl régimódi, vagy nem mobilbarát a kialakítása, nincs mobilra optimalizálva (mobiltelefonon böngészve nem jól olvasható), vagy nem hozza a kívánt eredményeket, vagy vissza estek az előzőleg elért jó eredmények.

A Google 2019 júliusban elindította a Mobile-first indexing rangsorolást, ezért azok a weboldalak vagy weblapok amelyek mobilra optiamlizáltak jobb helyezést érnek el a Google keresőben, és előnyt élveznek a régi honlapokkal szemben.

Google Search Central

 

Mobilra optimalizált weboldal

Ezért az első komoly indok lehet a honlap megújítás a mobilra optimalizált tulajdonsága (reszponzív weboldal), azaz jól áttekinthető és olvasható -e a honlap mobiltelefonon és tableten. A mobiltelefon általános használatával a böngészési szokások is sokat változtak. Rengeteg az információ és a honlapok száma Magyarországon is, ezért sokkal jobban ki kell tűnni a többi honlap között egy feltűnő weboldallal.

A felhasználók miután megnyitották a weboldalt a címet elolvasva és a fejléc képet látva tovább görgetnek, s szkennelve átnézik a weboldalt. Gyorsan átfutják a honlapot átnézve gyorsan a tartalmat, és keresik azokat a címeket, szavakat, képeket, amelyre kíváncsiak, amire éppen rákerestek a keresőben.

Akkor tudsz jó eredményt elérni, ha szkennelve gyorsan áttekinthető a weboldal. A címek és a képek bemutatják a weboldal tartalmát.

Szép és modern design

A webdesign, a weboldal design egy másik fontos elem. A szép weboldal már 10 évvel ezelőtt is több látogatót vonzott, és többen olvasták át a weblapot ha szép volt a megjelenése. A design trendek változnak 3-4 évente, de az alapvető design kialakítás és a weblap elemei megmaradtak, sőt tovább fejlődtek.

A felhasználói élmény (ux design) körültekintőbb tervezése által bővültek a website elemei, előtérbe kerültek a kattintható navigációs elemek, kattintható lett a telefonszám vagy a telefonhívás gomb, melyek segítségével mobiltelefonról egy kattintással hívható a honlap tulajdonosa vagy a webáruház ügyfélszolgálata.

A honlaptervezés során megtervezzük a felhasználó által bejárt ideális útvonalat, megtervezzük a bizalomépítő elemeket és azok helyét növelve a weboldal konverzióját és eredményességét.

Nagyobb hangsúlyt kapnak a látványos szép képek, előtérbe került a látvány és a funkcionalitás. A szép képek mindent visznek: megragadják a látogatót és a honlap megnézésére buzdítanak. A képek mérete is nagyobb lett, a fejlécképek full HD 1920 pixel szélességűek vagy akár nagyobbak lettek.

a szép design vonzó

Mikor érkezett el a weboldal megújítás, honlap felújítás ideje?

Minél előbb érdemes a weboldalt megújítani, ha nem mobilra optimalizált, és régi módi a megjelenése. Látványosan elavultnak tűnik a modern honlapok között, vagy ha már a közvetlen konkurenciád honlapjai is modernebbek mint a tiéd.

Akkor is érdemes elgondolkodni a honlap megújításában, a weboldal redesign -ban, ha a Google-ban esetleg vissza esett a helyezése, mert könnyen lehet hogy mobilon nem jól áttekinthető a weboldal. Esetleg a navigációs elemek nem megfelelően kattinthatóak vagy nem felhasználóbarát megjelenésűek.

Szüksége van egy megújított weboldalra?

Érdekli a weboldal felújítás? A régi weblap helyett szeretne egy új weboldalt? Kérjen ingyenes árajánlatot!

Ha tetszett a cikk, kérem ossza meg másokkal is! Köszönöm!