A weboldal egyik meghatáriozó tulajdonsága a színe. A weboldal színek kifejezik a honlap témáját, érzelmeket és hangulatot közvetít, hozzá járul a pozitív első benyomás kialakításához. A weboldal készítés előtt a weboldal tervezéssel is kell foglalkozni, ahol megtervezem a honlap kinézetét, kiválasztjuk a weboldal színét, és kialakításra kerül a honlap felépítése.

A weboldal színek érzéseket váltanak ki a látogatóból, ezért döntő jelentősége lehet a jól megválaszott színeknek amikor a látogató megnézi a weboldal. Az első benyomás rengeteget számít, ezért a megfelelő színválasztással elérhetjük, hogy a látogatónak tetszeni fog a honlap, és elolvassa a weboldal tartalmát. Ha releváns a honlap tartalma, és megnyerő a megjelenése, akkor valószínű, hogy elolvassák a tartalmát is.

Könnyen belátható, hogy a színválasztásnak óriási szerepe van a jó megjelenésben. A képen látható a világ legismertebb vállalatainak a logója szín szerint csoportosítva.

Színek és érzelmi hatásaik

weboldal színek híres cégek logóival

 

A képen jól látható, hogy a híres vállalatok színei milyen érzéseket váltanak ki, milyen érzékesek sugároznak.

A sárga szín

Meleg szín. Optimizmust, világosságot, vidámságot, energiát fejez ki. Vonzza a tekintetet, kitűnik a tömegből.

A narancssárga szín

A narancssárga szín barátságos, vidám, bizalmat árasztó szín. Boldogságot és magabiztosságot sugároz. Lelkesedést, melegséget, és izgalmat közvetít, és cselekvésre buzdít.

A piros szín

A piros szín izgalomas, fiatalos és bátor. Nagy hatása van az emberekre. A szenvedélyt és a szeretetet szimbolizálja. Gyakran alkalmazzák a híres vállalatok, mint pl. a Coca-Cola, a Lego, a CNN.

A lila szín

A lila szín jellemzői a kreatívitás, ötletesség és a bölcsesség. A lila szín régen a királyok idejében a luxus és a gazdagság szimbóluma volt.  Ma is az arany mellett a gazdagság, a tisztelet és a luxus egyik meghatárizó színe.

A kék szín

A kék szín a bizalom, a megbízhatóság és az erő színe. Ezért az üzleti életben is sok vállalat használja. Nyugalmat, megbízhatóságot áraszt.

A zöld szín

A zöld szín a természet színe. Békés, a növekedés és az egészség színe. Megnyugtató érzést kelt, megbízhatóságot, nyugalmat képvisel.

A szürke szín

A szürke szín semleges szín, nyugodt hatást kelt, az egyensúlyt fejezi ki. A szürke színt használó vállalatok az Apple, a Mercedes-Benz és a Honda.

A fekete szín

A fekete szín a kifinomultság, az erő, a hatalom és az elegancia színe. Ezért használja az Adidas, a Nike és a Puma a feketét. Erős kontrasztot ad, és nagyon elegáns lehet az arany színnel kombinálva.

A fehér szín

A fehér szín a tisztaság, az egyszerűség, a kifinomultség színe. Az egészséghez is köthető a tisztasága miatt. A leggyakrabban használt háttérszín.

A barna szín

A barna szín a föld színe, a természet és a megbízhatóság színe. A zöld mellett kertészeti és elegáns webodlalakon alkalmazzák.

A rószaszín

A rószaszín élénk szín, a nőiesség és a szexualitás színe. Leghíresebb vállalat a Telekom, amely mindenhol látványosan alkalmazza.

 

Segítség a weboldal színeinek kiválasztásában

A felsorolt weboldalak segítségével könnyebben megtalálhatod a neked tetsző színeket, színösszeállításokat. A színgeneráló segítségével megtalálhatod az összeillő színkombinációkat, amelyek színkódját lementve már használhatod is a weboldal készítés során.

Híres vállalatok színeit ismerheted meg az a brandcolors.net weboldalon.

brandcolors színek

Paletton.com színek kiválasztása az egér segítségével.

Paletton színválasztó

 

Trending color palettes weboldalon előre elrendezett színösszeállításokkal könnyen kiválaszthatod a weboldalad megfelelő színeit.

trending color palettes színösszeállítás

 

A színek css kódját a Colorzilla segítségével könnyen a weboldalba illesztheted. Nagyon jó alkalmazás, mert a jól alkalmazott színátmenetek nagyon fel tudnak dobni egy weboldalt.

ColorZilla css kódgenerátor

W3schools színkód generátor segítséget nyújt a kiválasztott színek kódjának a megismeréséhez.

W3schools colors picker színkódok

 

Adobe colors

Trends

https://color.adobe.com/trends

 

Color Wheel

https://color.adobe.com/create/color-wheel

 

A színválasztásokat alkalmazva szép és egyedi weboldalt tudsz tervezni, amelyet szívesen megnéznek.

A profi weboldal készítés tartalmazza a honlap színek meghatározását is ami látható a weboldal tervezés után. A színek használatának nagy szerepe van a weboldal eredményességére, ezért érdemes megfelelő időt szánni a honlap  tervezésre, a webdesign-ra.

Kérjen információt telefonon +36 30 280 8631 telefonszámon, vagy küldjön üzenetet!