A weboldal készítés egyik sarkalatos pontja a megfelelő domain név kiválasztása, és megtalálása. A felszabaduló domain nevek akkor jönnek jól, ha már a megvásárolni kívánt domain név már foglalt, vagy akarsz egy új weboldalt készíteni olyan domain névvel, aminek már van története, van linkereje, amelyre már mutattak hovatkozások. Ezzel a módszerrel gyorsabban készíthetsz erős weboldalt.

A legjobb esetben már használod a legjobb domain nevedet, de szeretnél fejlődni, és új honlapokat csinálni. De könnyen előfordulhat, hogy a szakmádban vagy tevékenységedben találkozol olyan weboldallal és domain névvel, ami felkelti az érdeklődésedet, és szeretnéd megszerezni. Ilyenkor segíthetnek a megszűnt weblapok által használt és felszabaduló domain nevek, ahol találhatsz olyan domain neveket, amelyeket érdemes átregisztrálni.

Én is jó pár ilyen domain nevet találtam. Szerencsével olyan jól bejáratott domain neveket is találhatsz, amelyre újra felépítve egy weboldalt forgalmat generálhatsz.

Ilyen lejáró domain neveket kereshetsz a domain abc weboldalán is, ahol könnyen meg is rendelheted a kiválaszott webcímet.

A domain.hu weboldalán is a parkolásban lévő domain nevek között. Ez az egyik legrégebbi domainnel foglalkozó magyar weboldal, ahol ellenőrizni tudod a domain nevek használóit és regisztrátoraikat is.

A lejáró, felszabaduló domain nevek megtalálására a domainflotta weboldalán érdemes körbe nézni, mert számos nagyszerű seggítséget találhatsz a honlapon legjobb domain név megtalálásához.

Nézz körbe, és gyűjts be pár domain nevet!

 

felszabaduló domain nevek