Sok weboldalon látok kritikus hibákat amelyek könnyen javíthatóak. Segítségül összegyűjtöttem mi az 5 leggyakoribb hiba weboldal készítéskor.

Nagy hiba weboldal készítéskor, hogy nem mobilra optimalizált a weboldal

Nagy weboldal hiba, ha nem mobilra optimalizált a weboldal. Ma már sokan mobiltelefonon vagy tableten böngésznek az Interneten, mobil készüléken nézik a honlapokat, ezért kiemelten fontos hogy a weboldal jól áttekinthető és jól olvasható legyen ezeken a mobil eszközökön is.

Csak rólad szól nem a célközönséged problémáinak megoldásáról

Az emberek sok esetben megoldást keresnek egy problémájukra, ezért az interneten keresik meg azokat a szolgáltatásokat amelyeket igénybe akarnak venni. A neten gyorsan és könnyen tájékozódhatnak, össze tudják hasonlítani az ajánlatokat egymással és felvehetik a kapcsolatot a számukra szimpatikus honlap tulajdonosával a weboldalon keresztül.

Ezért úgy tervezd meg és alakítsd ki a weboldalt, hogy a célközönségednek kínált szolgáltatásokat, megoldásokat vagy termékeket jól érthetően és könnyen megtalálják a látogatók.

Nem áttekinthető a weboldal

Nem áttekinthető, túlzsúfolt vagy esetleg ronda weboldalt gyorsan bezárnak a látogatók ha nem találják meg egyszerűen a keresett információt. Figyelj, hogy a weboldalad jól áttekinthető és esztétikus legyen. Fontos a jó első benyomás, ezért kérd ki mások véleményét is.

A weblapok 20 éves fennállása óta kialakult egy megszokott elrendezés amely a honlap elemeinek az elhelyezkedésére vonatkozik. Ilyen a logó, amely a honlap tetején helyezkedik el a legtöbb esetben a bal oldalon, és a logóra kattintva a felhasználó a nyitó oldalra érkezik.
További elem a menü ami szintén a weboldal tetején foglal helyet és jól olvasható. A menüsor végén helyezkedik el a Kapcsolat vagy Elérhetőségek menüpont, az elején a Főoldal vagy Nyitólap, vagy a Szolgáltatások.

Nincs beállítva a biztonságos HTTPS webcím

Előtérbe került a biztonság, ezért a webes böngészők is megjelenítik a webcímben, a böngésző url címében, hogy a weboldal biztonságos címen érhető el vagy nem. A biztonságos webcím HTTPS protokollal kezdődik. Az ssl tanúsítvány ingyenesen is elérhető. Ha a honlap nem így jelenik meg, akkor állítsd be minél előbb a webtárhelyeden, vagy kérd a tárhelyszolgáltatód segítségét. Az ssl tanúsítványról a cikkemben olvashatsz bővebben, valamint a Google HTTPS leírását is elolvashatod.

Nem keresőbarát a weboldal

A keresőbarát weboldal arról ismerhető fel, hogy minden szükséges adatot megadunk a weboldal szerkesztésekor, hogy a keresők minél pontosabb adatokat és információkat kapjanak a honlapról.

Ezért a weboldal megtalálható lesz a keresőkben, Magyarországon jellemzően a Google keresőben. Ha weboldal készítő szakember készíti a honlapot, akkor jó esetben ezeket megadva adja át neked a weboldalt. A legfontosabb adatok közé tartozik a weboldal címe, a keresőbarát url kialakítása (valami.hu/szolgaltatasok), a képek megfelelő elnevezése, a megfelelő képméretek és ALT tag-ek beállítása, az oldalak meta leírásának megadása, a címek és az alcímek megfelelő használata, és külső és belső a hivatkozások megadása.

A gyors oldalbetöltődést segítik a kis fájlméretű képek. A képek tömörítésében segítségedre lesz a tinyjpg.com weboldal, amely online használható.

Ha szüksége van weboldal készítésre

Amennyiben szüksége van weboldal készítésre, forduljon hozzám bizalommal!

Kérjen információt telefonon a +36 30 280 8631 telefonszámon, vagy küldjön üzenetet!

Ha tetszett a cikk, olvassa el a többi cikkemet is!

További cikkek weboldal készítés témában