Szeretnél saját blogot indítani?

A blog indítás vagy blogolás gyakran felmerülő téma, mert napjainkaban az online tartalom egyre nagyobb teret hódít. Egy blog elindítására több lehetőség közül tudsz választani. Lehet teljesen ingyenes blogrendszert is használni, mint például a Blogger.com, ami a Google blogrendszere, ahol az első saját blogom is készült, a weblap-design.blogspot.com.

bloggerBlogolás, blog készités

A blog indítás leggyorsabb módja, egy jól ismert blogrendszerbe regisztrálni, és elindítani a blogolást. Ilyen blogrendszer a blogger.com vagy a blog.hu, ahol egy szolgáltató biztosítja a blog technikai hátterét, a sablonokat, és a biztonságos működést. További előnye, hogy több aloldalában megjelenhetsz, sőt a blog-hu esetén ha nagyon jó cikket írsz, akokr megjelenhetsz az Index portálon is. Ezek a rendszerek egy jól működő, és közepesen testre szabható megoldást kínálnak ingyenesen az érdeklődők számára. Regisztráció és a beállítások elvégzése után már indulhat is a blogolás. Hátrányuk akkor jelentkezik, amikor már a saját márkádat építed, és a saját honlapodon szeretnél blogolni saját domain név alatt, mert ezeknek a blogrendszerek külön domain név alatt futnak.

 

Egyedi blog készítés

További lehetőség, hogy megrendelhetsz egyedi blog készítés is egy webdesignertől, vagy egy weboldal készítő cégtől, aki egyéni tervezésű blogot vagy weboldalt készíthet neked. Ennek az előnye, hogy teljesen rád van szabva, vagy a meglévő arculatodhoz és a weboldaladhoz igazodik, esetleg a weblapoddal is közvetlenül össze van kötve. Persze a weboldal készítésnek ára van, nem is kevés.

Aki gyakorlott weboldal készítő, az saját WordPress vagy Joomla blogrendszert is ki tud alakítani magának. Amelyekkel el tud kezdeni blogolni. És a megfelelő blog sablonok segítségével egyedi kinézetű blogot tud létrehozni.

Blog sablonok

Számos weboldalon találhatsz sablonokat a blogokhoz.

Ajánlok néhány jó forrást, ahol megtalálhatod a megfelelő sablont:

http://btemplates.com/

http://www.deluxetemplates.net/

http://xmlbloggertemplates.com/

Prémium blog sablonok

https://themeforest.net/

Elegant Themes Divi sablon

 

A blogomat a sok munka miatt lassan töltöm meg tartalommal, de remélem, hogy időnként vissza térsz, és hasznos információkat találsz nálam!

Ha teszik, oszd meg, hogy mások is lássák.

Előre is köszönöm!