Bemutatok néhány linképítés tippet, amit érdemes alkalmazni. A weboldal készítés egyik legfontosabb velejárója a jó linképítés, amellyel több más weboldalon keresztül is megtalálhatóvá, elérhetővé tesszük a weblapunkat.

A linképítés mindig is fontos része volt a keresőoptimalizálásnak, mert régebben a keresők is, mint a Google az egyik elsődleges rangsorolási tényezője volt a kulcsszavak, vagy kereső szavak mellett. Ezért is alakították ki  a Google keresőmotor alapítói Larry Page és Sergey Brin a PageRank értéket, amellyel egy weboldal linkhálózatának és fontosságának az erősségét mérték.

Mára ez átalakult, mert a Google több mint 200 pontos vizsgálata sokkal több egyéb információt vizsgál és elemez a weboldalon, és ezeket nagyobb súllyal számítja be a találatokba, mint régebben magát a linkhálózatokat.

Ezek mellett viszont fontosabb lett a minőségi linkek használatának a súlya, és a közösségi megosztások aránya.
Ma már nem elég néhány tucat link sok alapszintű linkgyűjteményből, vagy a nagyobb linkgyűjteményekből.
Sőt! A link szövege és horgony szövege sokkal többet számít, mint korábban. Ezért nagyon fontos, hogy a linképítéskor milyen szöveggel hivatkozunk a weboldalunkra, milyen leírást adunk meg hozzá, és ezek milyen minőségű és értékű weboldalakról érkeznek.

 

Prémium Linképítés

Megnőtt a szerepe a PR linképítésnek is, egyre több cég kínál prémium linképítést, linképítési szolgáltatásokat. A díja 10.000 Forinttól több százezer Forintig is terjedhet, és a pénzért cserébe nagy látogatottságú weboldalakról, hírportálokról kaphatunk hivatkozásokat.

A linképítés egy jó online marketing eszköz, alkalmazni kell, mert sokat javít a weboldalunk eredményein is látogatottságán.

Arra is figyelni kell, hogy mennyire releváns, témába vágó weboldalról kapunk linket, és az is, hogy milyen oldalainkra. Célszerű nem csak a weboldal főoldalára hivatkozni, hanem a különböző aloldalakra, vagy kategória oldalakra is érdemes linkeket építeni. Akár egy webáruháznál, webshopnál is.

A munka ezzel nagyobb lett mint régebben volt. De megéíri vele foglalkozni, mert hosszú távon a Google is szeretni fogja a weboldalt, és az algoritmus frissítéseknél is kevésbé esik vissza, mint ami nincs megerősítve jóminőségű hivatkozásokkal.

Linképítésre FEL! 🙂

 

Linképítés tippek

  1. Keressünk témába vágó kategorizált linkgyűjteményeket mint például a Startlap. Régen nagyobb szerepük volt ezeknek, de ma is jelentős linkerővel bírnak.
  2. Kérjük meg barátainkat és partnereinket, hogy helyezzenek el a weboldalunkra mutató linket a saját honlapjainkon. Hosszabb munka kapcsolat esetén nem is lehet nehéz.
  3. Írjunk blogot! Az egyik legjobb módszer, ha blogot írunk, blogolunk számunkra hasznos témában. Elhelyezzük a bejegyzésekben a weboldalunkra mutató linket ezáltal erősítve a weboldalunkat.
  4. Írjunk ütős tartalmat! Ez az egyik legnehezebb feladat (ha az ember nem celeb 🙂 ), hogy olyan jó tartalmat készítsünk, hogy sokat maguktól linkeljék a weboldalunkat.
  5. Vendégblogolás is megoldás lehet, ha találunk megfelelő partnereket hozzá. A jól megírt blogcikkért cserébe elhelyezhetjük a weboldalunkra mutató linket a cikkben.
  6. Fórum hozzászolások linkjei: régen bevett szokás volt a fórumokban linket elhelyezni, de sokszor negatív hatása volt ha reklám szagú volt a bejegyzés. Hasznos hozzászólással nyugodtan linkelhetjük a honlapunkat.
  7. Belső linképítés is sokat számít. A honlap aloldalairól és blogcikkeidről linkelj másik aloldalaidra illetve blogcikkeidre ezzel is erősítve az adott oldalt.
  8. Ellenőrizzük a versenytársak linkjeit a MOZ Link Explorer weboldalon.

 

További cikkek weboldal készítés témában

CTA jelentése, call to action használata

A CTA jelentése (Call To Action) magyarul felhívás cselekvésre. Azaz cselekvésre való felhívás, ösztönzés, felszólítás. Általánosan elterjedt fogalom az online marketingben ahol is fontos a konverzió és lehet is mérni a konverziót. Célja az érdeklődőt révenni a...

Egyoldalas weboldal készítés

A munkám során sok egyoldalas weboldalt látok és ezért felmerült a kérdés, hogy kinek jó az egyoldalas weboldal készítés? Miért jó és mikor alkalmazzák a one page honlapot? Tényleg jó megoldás az egyoldalas weboldal készítés? Sokan kerestek meg egyoldalas weboldal...

Landing oldal és a weboldal különbsége

A landing oldal (landing page) és a weboldal alapvető különbsége, hogy a landing oldalnak egy konkrét célja van, míg a weboldal többcélú internetes weblap amely a legtöbb esetben több aloldallal rendelkezik. A weboldal lehet egyoldalas is, de ettől függetlenül...

Az online marketing fogalma

Az online marketing fogalma más néven az Internetes marketing, vagy digitális marketing. Az online marketing olyan marketing tevékenység, amely az Interneten keresztül éri el és szólítja meg az érdeklődőket, és online eszközök segítségével épít kapcsolatot a...

Mi a CMS rendszer

A dinamikus weboldal készítés része egy cms rendszer, ami lehet egyedi fejlesztésű vagy nyilt forráskódú rendszer. A CMS rendszer az angol Content Management System rövidítése és olyan weboldal rendszert jelent, amely teljeskörű online adminisztrációs és szerkesztési...

Call to action gombok a weboldalra

Miért kellenek cselekvésre ösztönző Call to action gombok a weboldalra? Azért kellenek call to action gombok (CTA jelentése), hogy rávegyük a felhasználókat a cselekvésre, kapcsolatfelvételre, ajánlatkérésre, megrendelésre vagy akár hírlevél feliratkozásra. Rengeteg...

Weboldal készítés ingyen – megéri?

Aki ingyenes weboldal készítést akar igénybe venni, az több lehetőséget is talál a Google keresőbe beírva az ingenes weboldal készítés keresést. Ez jó megoldásnak tűnhet első ránézésre, de ha jobban belegondolunk semmi sincs ingyen. Tehát valami mással fogunk fizetni...

Weboldal megújítás, mikor van rá szükség

A weboldal megújítás a gyorsan fejlődő online világban vissza térő probléma, a tevékenységi kör és az iparági ágazatoktól függően változhat. Weboldala már a legtöbb vállalkozásnak van, és a vállalkozás alapvető online marketing eszköze. Az információ keresés az...

Weboldal fajták, webodal típusok

Weboldal fajták A weboldal fajtája a céljától függően több fajta lehet. A weblap célja és funkciója nagyban befolyásolja a megjelenését, a honlap design-t, és az elemeit. Számtalan weboldal típus létezik a normál honlapoktól kezdve az egyoldalas weblapokon át a...

5 legnagyobb hiba weboldal készítéskor

Sok weboldalon látok kritikus hibákat amelyek könnyen javíthatóak. Segítségül összegyűjtöttem mi az 5 leggyakoribb hiba weboldal készítéskor. Nagy hiba weboldal készítéskor, hogy nem mobilra optimalizált a weboldal Nagy weboldal hiba, ha nem mobilra optimalizált a...

Ha tetszett oszd meg a barátaiddal ismerőseiddel!