Aki ingyenes weboldal készítést akar igénybe venni, az több lehetőséget is talál a Google keresőbe beírva az ingenes weboldal készítés keresést. Ez jó megoldásnak tűnhet első ránézésre, de ha jobban belegondolunk semmi sincs ingyen. Tehát valami mással fogunk fizetni az ingyenességért. Ez lehet a honlap felett vagy alatt megjelenő reklám, vagy olyan korlátozó funkciók amelyek gátolják a weboldal sikerességét.

Akik az első weboldalt készítik el azt hihetik, hogy a weboldalra nem kell költeni, mert jó lesz egy ingyenes is. Viszont ha jobban belegondolunk valóban jól néz ki egy olyan weboldal ami egy aldomain alatt fut, vagy reklámok jelennek meg rajta, vagy nem tudjuk a nekünk megfelelő módon elkészíteni és testre szabni, mert korlátozások vannak beépítve a rendszerbe?

Egy vállalkozás egyik legfontosabb marketing eleme a weboldal, tehát szerintem abszolút nem mindegy hogyan jelenik meg, milyen benyomást kelt a látogatókban, mennyire tetszik az embereknek és milyen vélemény alakul ki bennük róla, mert a honlapon keresztül a vállalkozásról is véleményt alkotnak. A jó domain név fontos és bizalmat épít.

Ingyen tárhely és domain név hátránya

Az ingyenes tárhelyek dijmentes aldomaint is adnak a tárhelyhez, ami csábítóan hat, de ezáltal a szolgáltatóhoz kapcsolt aldomain név jön létre, amely a cegnev.szolgaltato.hu megjelenéshez hasonló lesz. A cég e-mail címe is ezen a néven fog megjelenni, ami szintén nem túl professzionális.

Ennek számos hátránya lesz, kezdve a negatív felhasználói reakciótól, komolytalan benyomást kelt, a domain név nem a vállalkozásra jellemző könnyen megjegyezhető név lesz, és a keresőoptimalizálásnál is hátrányba kerül. A regsztrált domain név a vállalkozás egyedi azonosítója lesz ami segíti a cég megtalálását, a márkaépítést, és növeli a presztízsét.

A weboldal készítő egyedi weboldalt készít, amíg az ingyenes weboldal készítő rendszerek korlátozott funkciókkal rendelkeznek abban az esetben, ha nem fizetünk érte, több fontos funkció is előfizetést igényelhet. Ilyenek lehetnek a SEO beállítások, a fejléc megfelelő szerkesztése, a lábléc szerkesztése, az adatforgalom, és a kapcsolat űrlap amelyen keresztül felveszik velünk a kapcsolatot.

További nagy hátrány a honlap sablonos megjelenése, mert az előre elkészített honlap sablon sok más weboldalon is meg fog jelenni, ezáltal több a mienkéhez hasonló honlap lehet az interneten. A kész sablon rendszert nem tudjuk módosítani, szükség esetén optimalizálni, a honlap felépítése sem lesz olyan amilyenre szükség lehet.

Kevés tárhely

Az ingyenes tárhely mérete is korlátozott lesz, jóval kisebb mint egy webtráhely szolgáltatónál megrendelt webtárhely, így nagyobb képek vagy tartalom feltöltése során is korlátokba ütközhetünk. Sok honlap van ezeken a szervereken, ezért problémák adódhatnak vele a terheléssel és a sebességgel.

Még is fizetni kell

A legtöbb ingyenes weboldal szolgáltatónál lehetőség van domain név vásárlására is, valamint ha előfizet valaki a rendszer használatára, akkor feloldják a korlátozásokat vagy azok nagy részét. Ezután sem fogja a rendszer felvenni a versenyt az egyedileg készített weboldalakkal, de legalább használható lesz.

Kinek érdemes ingyenes weboldalt választania

Azoknak a kezdő vállalkozóknak és cégeknek, akiknek nincs elég pénzük még megfizetni egy weboldal készítő szakember által készített egyedi weblapot. Az ingyenes rendszerrel elindulhat a vállalkozás online megjelenése, ezáltal megtalálható lesz az interneten.

Továbbá hobbi honlapok esetén is jó választás lehet, ha valakinek sok kiadást jelent egy weboldal készíttetése.

Ingyenes weboldal készítő rendszerek

Az ismertebb ingyenes weboldal készítő rendszerek a Webnode és a Wix, amelyekkel akár modern megjelenésű weboldalt is lehet készíteni. A webnode rendszerrel valóban gyorsan készíthetünk honlapot, és a szerkesztése egyszerű, a kezelő felület magyar nyelvű. A Wix rendszere is használható megoldást nyújt viszont kicsit bonyolultabb rendszer.

Webnode
Wix

Ingyenes blogrendszerek

Az ingyenes blog létrehozása jó megoldás lehet az induláshoz, és a későbbiekben hasznos kiegészítője lehet a weboldalunknak. A blog olvasóival bizalmat építhetünk és ügyfelekké is konvertálhatjuk őket. A blogolás az egyik legnépszerűbb online kommunikáció.

blogger
blog.hu

Az ingyenes weboldalkészítés tényleg ingyenes?

Az ingyenes rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy saját magunk elkészítsünk egy weboldalt a keretrendszer segítségével. Tehát elvileg ingyen van a rendszer, de ha szeretnénk saját domain nevet használni, akkor már fizetni kell a szolgáltatónak.

Az lehet, hogy a tárhelyért nem fizetünk, de időt és munkát kell befektetni a honlap elkészítésébe, a szabadidőnkkel fizetünk érte ami a családunkkal is tölthetnénk.

Az idő pénz

Az idő pénz tartja a mondás, és valóban az, ha összeadjuk a weboldal elkészítéséhez szükséges időt és munkát. Egy jó weboldal elkészítése gondos tervezést és előkészítést igényel, ami sok munkaórát foglal magában. Egy üzleti weboldal elkészítése több tíz óra is lehet a megfelelő ellenőrzéssel és teszteléssel együtt, de ha nagyon alapos munkát végzünk sok időt fog elvenni tőlünk. Ezt az időt óradíjba átszámoljuk amit magunknak fizetnénk a munkáért, akkor mindjárt nagyobb összeg fog kijönni.

Üzleti szempontból az sem elhanyagolható, hogy az ingyenes honlap rendszerben készített weboldal sosem lesz a miénk.

 

professzionális weboldal tervezés

ÜGYFÉLSZERZŐ WEBOLDAL KÉSZÍTÉS

Professzionális weboldalra van szükséges? Kérjen árajánlatot!

CTA jelentése, call to action használata

A CTA jelentése (Call To Action) magyarul felhívás cselekvésre. Azaz cselekvésre való felhívás, ösztönzés, felszólítás. Általánosan elterjedt fogalom az online marketingben ahol is fontos a konverzió és lehet is mérni a konverziót. Célja az érdeklődőt révenni a...

Egyoldalas weboldal készítés

A munkám során sok egyoldalas weboldalt látok és ezért felmerült a kérdés, hogy kinek jó az egyoldalas weboldal készítés? Miért jó és mikor alkalmazzák a one page honlapot? Tényleg jó megoldás az egyoldalas weboldal készítés? Sokan kerestek meg egyoldalas weboldal...

Landing oldal és a weboldal különbsége

A landing oldal (landing page) és a weboldal alapvető különbsége, hogy a landing oldalnak egy konkrét célja van, míg a weboldal többcélú internetes weblap amely a legtöbb esetben több aloldallal rendelkezik. A weboldal lehet egyoldalas is, de ettől függetlenül...

Ossza meg ismerőseivel ha tetszett a cikk!